feenstra-logo

Cursus Bedrijfshulpverlener (BHV)

Het is wettelijk bepaald dat een werkgever, afhankelijk van de aard en omvang van het bedrijf of het aantal bezoekers, één of meer werknemers aan moet wijzen als BedrijfsHulpVerleners (BHV-ers).

Deze werknemers hebben de taak om in een situatie van gevaar voor de veiligheid of gezondheid maatregelen te nemen die de schade zoveel mogelijk beperken.

Wilt u weten hoeveel BHV'ers u binnen uw organisatie moet aanwijzen? Neem contact op met ons kantoor.

BHV basis Cursussen

Er zijn twee varianten voor de opleiding tot Bedrijfshulpverlener: De BHV Basiscursus die E-Learning en 1 praktijkdag combineert en de 2-daagse BHV Basiscursus Plus. De BHV Basiscursus Plus is een BHV in combinatie met een EHBO diploma.

Heeft de werknemer reeds een geldig eerstehulp certificaat (First Aid International Eerstehulpverlener of Oranje Kruis cerfiticaat Eerstehulpverlener), dan volstaat het volgen van de aanvullende module 'Cursus Kleine Blusmiddelen, Evacuatie & Communicatie. Deze cursus duurt 1 dag.

Speciaal voor ondernemers in het MKB en kleine zelfstandigen organiseert Feenstra lokale cursussen in de avonduren. Deze cursus wordt verdeeld over twee avonden.

jaarlijkse herhalingscursussen

Door de BHV-ers jaarlijks een herhalingscertificaat te laten behalen toont de werkgever aan te voldoen aan de basisverplichting de kennis en vaardigheden op peil te houden.

Regelmatig worden er herhalingscursussen georganiseerd. De BHV herhaling Basiscursus duurt 1 dag en de BHV herhaling Basiscursus Plus 1,5 dag.

Voor deelname aan een herhalingscursus geldt de voorwaarde dat de deelnemer in bezit is van een geldig BHV certificaat van het NIBHV (Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening). Voor de Basiscursus Plus geldt bovendien dat het Eerstehulp diploma niet verlopen mag zijn.

Neem contact met ons op voor verdere informatie of boekingen.

Adres & Contact

Feenstra Training & Advies

Buitenkwartier 23-25

8064 AB Zwartsluis

Tel: 06 142 37 678

info(@)feenstra-training-advies.nl

Open MKB Cursussen

Geen gebeurtenissen gevonden