feenstra-logo

VGM Checklist Aannemers (VCA)

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers (VCA) heeft als doel de werknemers veiliger te laten werken en het aantal ongevallen daarmee te verminderen.

VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren in een risicovolle omgeving. VCA-certificatie wordt gevraagd in de werktuigbouwkunde, elektrotechniek en procesbesturing, bouwkunde, civiele techniek en overige technische diensten.

VCA en VCA-VOL

De cursus Basisveiligheid VCA is bestemd voor operationele medewerkers. De cursus VCA-VOL is bestemd voor ZZP-ers of leidinggevenden van operationele medewerkers die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico.

inhoud van de vca cursus

Onze VCA cursussen zijn in één of twee dagen te volgen. In beide versies wordt dezelfde stof behandeld. De cursussen die in één dag worden gegeven zijn beknopter en van de cursist wordt meer zelfstudie verwacht om het examen te kunnen halen. De opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen. Bij een voldoende resultaat ontvangt de cursist het diploma "basisveiligheid VCA" van het NIBHV.

Behandeld worden: Wetgeving, risico's en ongevallen, gevaarlijke stoffen, branden en explosies, werken in besloten ruimten, veilig werken met machines en gereedschappen, tillen en hijsen. Werken op hoogte, electriciteit en persoonlijke beschermingsmiddelen. Afsluitend volgt het theorie-examen.

Geldigheidsduur VCA certificaten

Het certificaat VCA en VCA-VOL is 10 jaar geldig. Om het certificaat te verlengen is het volgen van een één-daagse cursus met examen voldoende. Bij het behalen van het examen ontvangt de cursist een nieuw certificaat voor de komende 10 jaar.

VCA curussen bij Feenstra

  • Landelijke NIBHV certificering (tevens NIBHV keurmerk)
  • 1 volledige cursusdag van 08:30 tot 17:00 uur
  • Goede prijs / kwaliteit verhouding
  • Zeer hoog slagingspercentage
  • Kleine groepen met gemiddeld 12 tot 15 personen
  • Maatwerk en Incompany training mogelijk

Heeft u vragen of wilt u feedback geven over ons aanbod? Wij horen het graag!

Bel of stuur een bericht via de contactpagina.

Adres & Contact

Feenstra Training & Advies

Buitenkwartier 23-25

8064 AB Zwartsluis

Tel: 06 142 37 678

info(@)feenstra-training-advies.nl

Open MKB Cursussen

Geen gebeurtenissen gevonden